De paden op.... de lanen in!

Stiewelpaden

Twekkelo heeft een vijftal prachtige wandelroutes. Deze gaan over zandpaden, langs de rand van weilanden, via hoepel-of draaihekjes tussen de koeien door, door de houtwallen, over de essen en langs de beken.
'Stiewel' betekent laarzen in het Twents. Dus.... bij nat weer zijn laarzen aanbevolen om door het unieke coulissen landschap te struinen.
De Stiewelpaden zijn ooit ontstaan op initiatief van inwoners van Twekkelo en maken inmiddels onderdeel uit van het Wandelnetwerk Twente, ze zijn te volgen via de gemarkeerde routepaaltjes. Het beginpunt van de routes is bij de parkeerplaats van de Johanneskerk en het karakteristieke schooltje.

Rode route= 5,0 km
Paarse route= 7,5 km
Groene route = 8,8 km
Oranje route = 9,5 km
Blauwe route = 11,6 km
Gele route = 21,2 km (Twekkelo is hier onderdeel van een langere route)

Houd het schoon!

Het onderhoud van de Stiewelpaden wordt sinds het ontstaan gedaan door de Stiewelpadenclub, een groep vrijwilligers uit Twekkelo, zij doen hun uiterste best de paden het hele jaar door toegankelijk te houden.
We gaan er natuurlijk van uit dat de wandelaar het gebied zelf ook schoon achterlaat en het eigen afval bij zich houdt. Maar schroom ook niet om af en toe wat afval van een ander op te rapen, zo houden we Twekkelo schoon. Goed voorbeeld doet immers goed volgen! :-)

Fietsen

Er lopen verschillende fietsroutes door Twekkelo. Zowel knooppunten als LF- routes alsook de fietsroute "Rondje Enschede'.
Bij knooppunt 32 vind je een TIP (Toeristisch Info Punt) dit is tevens het startpunt van een vijftal mooie wandelroutes.

Lekker uitrusten

Om uit te rusten tijdens je wandeling kan je in Twekkelo zomer's terecht bij de Theetuin Op 't Oorbeck (alleen in het weekend) en door de week bij rustpunt Het Plukreef.
Wil je overnachten dan kan je terecht bij de Minicamping Twekkelo.
Verspreid door het gebied staan er op diverse plekken bankjes om uit te rusten of je eigen meegebrachte boterham te eten. Een enkele bewoner zet zelfs dagelijks een verse kan koffie en thee voor u klaar.
Gastvrijheid ten top!

De boer op

In Twekkelo kan je nog rustig de boer op voor lokale producten.
Voor verse melk ben je welkom bij melkveebedrijf de Veldgeuver. Iedere dinsdag en vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur verkopen ze verse melk. Iets verderop bij de Koeien van Jelle kan je op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur terecht voor (h)eerlijk meer dan biologisch Lakenvelder rundvlees. Voor zelfgeplukte bloemen, eieren, jam etc. ben je bij pluktuin Het Plukreef aan het juiste adres.

En verder...