Informatie

Johanneskerk en Kulturhus

Verhuringen

Het mooi pittoreske kerkje en bijbehorend Kulturhus in Twekkelo zijn te huur voor allerhande bijeenkomsten. De laatste jaren doet de Johanneskerk regelmatig dienst als rouw-en trouwlocatie.

Faciliteiten

 • Het kerkje is vrijwel onveranderd sinds de bouw in 1950. Wel zijn de oorspronkelijke banken vervangen door 100
  fraaie ouderwetse knopstoelen met een rieten zitting.
 • Er hangen 2 grote kroonluchters die ieder 27 kaarsen bevatten en op aanvraag aangestoken kunnen worden.
 • De inrichting tijdens de trouwplechtigheid bestaat verder uit 2 oude tinnen kandelaars met dikke kaarsen en een sfeervol boeket bloemen op de tafel.
 • Er wordt voor elk bruidspaar een rode loper uitgelegd en de vlag gehesen.
 • Muziekinstallatie aanwezig; live-muziek mogelijk, pianohuur mogelijk
 • Het aanwezige orgel mag alleen door een professionele orgelspeler gebruikt worden.
 • Als het bruidspaar de kerk verlaat wordt de klok geluid en gelden onze strooiregels.
 • De tuin van het kerkje of het terras naast het Kulturhus lenen zich bij goed weer uitstekend voor het heffen van een glas of het aansnijden van de taart.
 • het aangrenzende Kulturhus kan ook worden ingezet; wij regelen graag de catering voor u, wilt u dit zelf regelen, dan huurt u bij ons extra tijd in.
 • Wilt u uw huwelijksvoltrekking combineren met een kleine receptie of een High Tea, dan zou u kunnen informeren bij Theetuin Twekkelo.

Kosten
De kosten van elk huwelijk komen boven op de kosten die u maakt bij de gemeente. Zie hiervoor de site van de gemeente Enschede: www.enschede.nl .

Burgerlijk huwelijk: < 1 uur € 275,-
Kerkelijk huwelijk: > 1 uur € 300,-
1 extra uur: € 120,-
Burgerlijk en kerkelijk ± 2 uur: € 450,-
Herdenking en/of uitvaartdienst: € 300,-.
Huur piano of orgel: € 25,-

Deze prijzen staan vast en gelden per uur. Wilt u, als u langer gebruik wilt maken van onze locatie, dit overleggen met de contactpersoon van de Johanneskerk.
Als u vooraf een kijkje wilt nemen in de Johanneskerk of meer wilt weten over de mogelijkheden die onze trouwlocatie biedt, dan kunt u een afspraak maken met de contactpersoon van de Johanneskerk.
Met haar bespreekt u ook uw wensen omtrent de trouwplechtigheid, de trouwdatum en het tijdstip waarna zij de informatie doorgeeft aan de gemeente.

Bereikbaarheid
Vanuit Enschede
1
Vanaf de Hengelosestraat via de Auke Vleerstraat naar de Strootsweg. Hierna de eerste weg rechts bij wegwijzer ‘Johanneskerk’. Na ± 500 meter ziekt u het kerkje voor u liggen aan de rechterkant van de weg.
2) Ook vanaf de Auke Vleerstraat via de Burgemeester Stroinkstraat langs het CBR. Deze weg ± 1 km volgen tot u bij de eerste geasfalteerde weg links komt (Boerstege) deze weg volgen tot aan de T-splitsing, hier weer links en u ziet het kerkje voor u.
Vanuit Hengelo
Te bereiken via de Twekkelerweg langs de ‘Waarbeek’ met de bocht mee naar rechts en na de derde verkeersdrempel gaat u op het eerstvolgende kruispunt linksaf, waar u de houten pijl met wegwijzer ‘Johanneskerk’ in het weiland ziet staan. Na 1 km staat u recht voor het kerkje.

Bij gebruik van een Tom-tom s.v.p. Twekkelerweg nr. 120 intoetsen!

Neem voor informatie en boekingen contact op met
Aline Cats-van Smirren
E-mail: johanneskerk@twekkelo.nl
Telefoon: 06 51 25 85 72

En verder...