Informatie

Johanneskerk en Kulturhus

Verhuringen

Het mooi pittoreske kerkje en bijbehorend Kulturhus in Twekkelo zijn te huur voor allerhande bijeenkomsten. De laatste jaren doet de Johanneskerk regelmatig dienst als rouw-en trouwlocatie.

Faciliteiten

 • Het kerkje is vrijwel onveranderd sinds de bouw in 1950. Wel zijn de oorspronkelijke banken vervangen door 100
  fraaie ouderwetse knopstoelen met een rieten zitting.
 • Er hangen 2 grote kroonluchters die ieder 27 kaarsen bevatten en op aanvraag aangestoken kunnen worden.
 • De inrichting tijdens de trouwplechtigheid bestaat verder uit 2 oude tinnen kandelaars met dikke kaarsen en een sfeervol boeket bloemen op de tafel.
 • Er wordt voor elk bruidspaar een rode loper uitgelegd en de vlag gehesen.
 • Muziekinstallatie aanwezig; live-muziek mogelijk, pianohuur mogelijk
 • Het aanwezige orgel mag alleen door een professionele orgelspeler gebruikt worden.
 • Als het bruidspaar de kerk verlaat wordt de klok geluid en gelden onze strooiregels.
 • De tuin van het kerkje of het terras naast het Kulturhus lenen zich bij goed weer uitstekend voor het heffen van een glas of het aansnijden van de taart.
 • het aangrenzende Kulturhus kan ook worden ingezet; wij regelen graag de catering voor u, wilt u dit zelf regelen, dan huurt u bij ons extra tijd in.

Kosten
De kosten van elk huwelijk komen boven op de kosten die u maakt bij de gemeente. Zie hiervoor de site van de gemeente Enschede: www.enschede.nl .

Burgerlijk huwelijk: < 1 uur € 275,-
Kerkelijk huwelijk: > 1 uur € 300,-
Burgerlijk en kerkelijk ± 2 uur: € 450,-
Herdenking en/of uitvaartdienst: € 300,-.
Huur piano of orgel: € 25,-

Als u vooraf een kijkje wilt nemen in de Johanneskerk of meer wilt weten over de mogelijkheden die onze trouwlocatie biedt, dan kunt u een afspraak maken met de contactpersoon van de Johanneskerk.

Bereikbaarheid
Vanuit Enschede

 1. Vanaf de Hengelosestraat via de Auke Vleerstraat naar de Strootsweg. Hierna de eerste weg rechts bij wegwijzer ‘Johanneskerk’. Na ± 500 meter ziekt u het kerkje voor u liggen aan de rechterkant van de weg.
 2. Ook vanaf de Auke Vleerstraat via de Burgemeester Stroinkstraat langs het CBR. Deze weg ± 1 km volgen tot u bij de eerste geasfalteerde weg links komt (Boerstege) deze weg volgen tot aan de T-splitsing, hier weer links en u ziet het kerkje voor u.
  Vanuit Hengelo
  Te bereiken via de Twekkelerweg langs de ‘Waarbeek’ met de bocht mee naar rechts en na de derde verkeersdrempel gaat u op het eerstvolgende kruispunt linksaf, waar u de houten pijl met wegwijzer ‘Johanneskerk’ in het weiland ziet staan. Na 1 km staat u recht voor het kerkje.

Bij gebruik van een Tom-tom s.v.p. Twekkelerweg nr. 120 intoetsen!

Neem voor informatie en boekingen contact op met
Aline Cats-van Smirren
E-mail: johanneskerk@twekkelo.nl
Telefoon: 06 51 25 85 72

En verder...