Informatie

Johanneskerk en Kulturhus

Verhuringen

Het mooi pittoreske kerkje en bijbehorende Kulturhus in Twekkelo zijn allebei te huur voor allerhande bijeenkomsten.
Vergaderingen, kleinkunstoptredens, concerten en uiteraard doet het kerkje ook zeer regelmatig dienst als rouw-en trouwlocatie, meestal in combinatie met catering in het Kulturhus.

Faciliteiten
Het beheer is in handen van enthousiaste vrijwilligers van de Armenstaat. Zij zijn graag bereid om met u mee te denken om uw bijeenkomst tot iets onvergetelijks te maken.
De inrichting van het kerkje is sfeervol sober; de glas in loodramen, de ouderwetse knopstoelen, de 2 grote kroonluchters met die ieders 27 kaarsen, het orgel, de klokken die kunnen luiden, de knusse tuin waar je zomers het glas kan heffen; dit alles maakt de Johanneskerk tot een unieke sfeervolle (trouw)locatie in deze prachtige omgeving.
De catering kan volledig verzorgd dan wel ingehuurd worden.

Technische faciliteiten
We beschikken in beide ruimtes over een up tot date geluidsinstallatie, een beamer en scherm. Bij een volle kerk kan de bijeenkomst op een scherm in het naastgelegen Kulturhus gevolgd worden.

Kosten
De kosten van elk huwelijk komen boven op de kosten die u maakt bij de gemeente. Zie hiervoor de site van de gemeente Enschede: www.enschede.nl .

Burgerlijk huwelijk: < 1 uur € 350,-
Kerkelijk huwelijk: > 1 uur € 350,-
Burgerlijk en kerkelijk ± 2 uur: € 450,-
Herdenking en/of uitvaartdienst: € 350,-.
Huur piano of orgel: € 25,-

Als u vooraf eens een kijkje wilt nemen in de Johanneskerk of meer wilt weten over de mogelijkheden die onze (trouw)locatie biedt neem dan contact op met Aline Cats-van Smirren.

Aline Cats-van Smirren
E-mail: johanneskerk@twekkelo.nl
Telefoon: 06 51 25 85 72

Bereikbaarheid
Vanuit Enschede

  1. Vanaf de Hengelosestraat via de Auke Vleerstraat naar de Strootsweg. Hierna de eerste weg rechts bij wegwijzer ‘Johanneskerk’. Na ± 500 meter ziekt u het kerkje voor u liggen aan de rechterkant van de weg.
  2. Ook vanaf de Auke Vleerstraat via de Burgemeester Stroinkstraat langs het CBR. Deze weg ± 1 km volgen tot u bij de eerste geasfalteerde weg links komt (Boerstege) deze weg volgen tot aan de T-splitsing, hier weer links en u ziet het kerkje voor u.
    Vanuit Hengelo
    Te bereiken via de Twekkelerweg langs de ‘Waarbeek’ met de bocht mee naar rechts en na de derde verkeersdrempel gaat u op het eerstvolgende kruispunt linksaf, waar u de houten pijl met wegwijzer ‘Johanneskerk’ in het weiland ziet staan. Na 1 km staat u recht voor het kerkje.

Bij gebruik van een Tom-tom s.v.p. Twekkelerweg nr. 120 intoetsen!

En verder...